header

Bach bloesemremedies


voor mens en dier

tekstbach

De toepassing van Bach bloesemremedies


Mag je Bachbloesems naast reguliere medicijnen gebruiken?

Dr Bach gaf rond 1930 aan dat je naast het gebruik van reguliere medicijnen gewoon Bachbloesems mag gebruiken. Dit is het algemeen erkend advies.
Echter, sinds het advies van dr. Bach is er in de medicinale wereld veel veranderd. Intussen zijn er door de farmacie veel nieuwe middelen ontwikkeld zoals o.a. antidepressiva en cortisonpreparaten. Deze hebben tot doel dat je de klacht minder voelt, maar daarmee werken ze ook onderdrukkend op ons natuurlijk zelfgenezend vermogen. Bachbloesems hebben juist tot doel je eigenheid en daarmee je zelfgenezend vermogen te versterken. Dit werkt tegengesteld en kan leiden tot lichamelijke of psychische klachten. Als je dergelijke medicijnen gebruikt en ook kiest voor de bloesems, is overleg met de arts extra belangrijk. Je kunt nooit zomaar de reguliere medicijnen stoppen. Dit moet in kleine stapjes en altijd in overleg met de arts.

Moet je bij gebruik van de bloesems een dieet volgen?

Bij gebruik van Bachbloesems hoef je geen speciaal dieet te volgen.Een gezonde leefwijze verdient natuurlijk altijd de voorkeur.

Hoelang duurt het voordat de werking van de bloesems voelbaar wordt?

Dat hangt af van de reden waarvoor je ze wil gebruiken en ook hoe lang het probleem er is en hoe diep het zit. Bij jonge kinderen en ook bij dieren kun je vaak heel snel resultaat zien. Bij volwassenen is het dikwijls een langere weg en moet je meestal meerdere “laagjes pellen” voordat je bij de oorzaak van het probleem komt. Er zijn dus meerdere remediecombinaties nodig voordat duidelijk wordt waardoor het probleem inzichtelijk wordt en je de diepliggende persoonlijke remedies hebt gevonden.