header

Bach bloesemremedies


voor mens en dier

Even voorstellen, de Bachjuf

reine Mijn naam is Reine Lanning-Nienhuis, maar al jarenlang word ik ook wel ‘de Bachjuf’ genoemd.

Als verpleegkundige maakte ik voor het eerst kennis met de gezondheidszorg. Deze zorg betrof vooral de lichamelijke kant van ziek zijn, maar al snel ontdekte ik dat alleen lichamelijke zorg te beperkt is en ging ik op zoek naar de mens achter de zieke.
Ik wilde weten waarom juist de ene persoon wel ziek wordt en de ander onder ogenschijnlijk dezelfde omstandigheden, niet.
Waarom is juist de ene persoon bang dat hij niet meer beter wordt en stapt een ander met dezelfde diagnose uit bed alsof er niets aan de hand is.
Hier moest ik meer van weten.

Ik besloot de opleiding tot natuurgeneeskundige te volgen. Natuurgeneeskunde is een breed begrip. Het komt er op neer dat gezond of ziekzijn vooral ligt in de kracht die de mens heeft om zichzelf van binnenuit te genezen. Gezondheid of ziekte draait om de mens als geheel.
Via de opleiding tot klassiek homeopaat kwam ik in contact met de mens als geheel en toen ik mij verdiepte in de Bachbloesemtherapie wist ik dat dit het was waar ik jaren naar had gezocht. De aandacht voor lichaam en geest betekende voor mij de werkelijke geneeskunst.

Inmiddels heb ik jarenlang met de bloesemtherapie gewerkt. Eerst alleen als consulent en vervolgens ook als trainer docent aan de toenmalige Academie voor Natuurgeneeskunde in Meppel en als opleider voor het Internationaal Bach Educatie Centrum en werd ik definitief ‘Bachjuf’.
Werken met dieren heeft altijd mijn grote interesse gehad. Ik heb gemerkt dat zij, juist door hun puurheid, uitstekend reageren op de bloesems.
Op deze site wil ik graag mijn liefde voor Bach en zijn bloesemtherapie met jullie delen.